Одржан концерт Бањалучке филхармоније у Градишци

М. В.
Одржан концерт Бањалучке филхармоније у Градишци

Градишка - Симфонијски оркестар Бањалучке филхармоније одржао је концерт под називом "Viva la musica" у Културном центру Градишка.

Оркестар је, под диригентском палицом Ванесе Кременовић, градишкој публици извео бројна дјела Менделсона и Бетовена.

Солиста Симфонијског оркестра био је италијански клавијатуриста Ђузепе Бруно. Директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић је рекао да се филхармонијски оркестар труди да се представи, поред Бањалуке, из које долазе и у мањим општинама у Републици Српској.

- Будући да Градишка има сјајан културни центар и успјешну Музичку школу "Бранко Смиљанић", ми смо остварили сарадњу са општином Градишка, тако да је овај концерт одржан под покровитељством начелника општине Зорана Аџића - истакао је Оташевић.

У Симфонијском оркестру кажу да је велика одговорност над њима, јер су се овим концертом потрудили да градишкој публици представе најбоља дјела композитора Менделсона и Бетовена.

Градишчанка Николина Калајџић у Бањалучкој филхармонији већ двије године свира на виолини, а ово јој је био први наступ са Филхармонијом у свом родном граду.

- Трема је нешто већа јер наступам пред својом публиком. Част ми је да свирам и будем дио Филхармоније и надам се да је публика уживала - рекла је Калајџићева.

Након концерта у Градишци оркестар Бањалучке филхармоније требало је у понедјељак да наступи у концертној дворани Банског двора у Бањалуци са почетком у 20 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана