Одржан хуманитарни концерт Катера и пријатељи

Срна
Одржан хуманитарни концерт Катера и пријатељи

Источно Сарајево - У организацији Црквене општине которачке вечерас је у Источном Новом Сарајеву одржан хуманитарни концерт "Катераж и пријатељи", чији је приход намијењен Удружењу родитеља и дјеце "Вратите нам осмијех" које окупља лица са инвалидитетом.

Осим музичког састава "Катера", на вечерашњем хуманитарном концерту наступили су Сара Мичић са Музичке академије Универзитета у Источном Сарајеву, дуо "Војс енд харт" из Источног Сарајева, трио виолина, флаута и клавир, ученици Средње музичке школе и гитариста Срђан Лучић који је завршио Основну музичку школу.


Музички састав "Катера" публици је представио духовну музику са инструменталном пратњом, те српску музику са овдашњих простора.

Организатор концерта и творац састава "Катера" професор црквене музике јереј Видак Вујадиновић изразио је задовољство одзивом публике, али и чињеницом да је Град Источно Сарајево у оквиру ове хуманитарне акције данас уплатио одређена средства.

"Очекујемо да нешто слично ураде и други, због чега смо веома задовољни исходном наше хуматинарне акције", додао је јереј Вујадиновић.

Директор Удружења "Вратите нам осмијех" Зденка Марић захвалила је организаторима хуманитарног концерта за дивно вече, којим су чланови удружења осјетили окружење ипак препознаје њихове потребе и да су добродошли чланови друштва.

Удружње "Вратите нам осмијех", које има за циљ интеграцију у друштво дјеце и омладине са инвалидеитетом постоји од 1998. године и броји 70 чланова родитеља и дјеце.

"Вечерашња хуманитарна акција и многе друге сличне активности су уродили плодом да је локална заједница, Српска православна црква и многе институције препознале потребу ове дјеце што је мени изузетно драго", рекла је Марићева.

Музички састав "Катера" основан је 5. јула прошле године при Храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана