Одређен и резервни термин фестивала "Златна вила"

Срна
Одређен и резервни термин фестивала "Златна вила"

ПРИЈЕДОР - Међународни фестивал позоришта "Златна вила" у Приједору требало би да буде одржан од 20. до 26. априла, али је, због пандемије вируса корона, припремљен и резервни термин - од 25. до 31. маја, саопштено је данас након сједнице Организационог одбора.

У саопштењу је наведено да се припреме за 15. Међународни фестивал позоришта "Златна вила" одвијају по плану.

О припремама за овај фестивал сутра ће у 10.00 часова у Позоришту Приједор бити одржана конференција за штампу, најављено је данас из ове куће.

У такмичарском дијелу учествују Хрватско народно казалиште из Мостара са представом "Логорилијада", по тексту Драгана Комадине и у режији Ивана Леа Леме, Театар "Керемпух" из Загреба са представом "Биљежница Робија К", по тексту Виктора Иванчића и у режији Марине Пејновић, те Народно позориште из Београда са представом "Балкански шпијун", по тексту Душана Ковачевића и у режији Татјане Мандић Ригонат.

Такмиче се и Народно позориште из Суботице са представом "Зла жена", по тексту Јована Стерије Поповића и у режији Иве Милошевић, Народно позориште из Бањалуке са представом "Злочин и казна", по роману Фјодора М. Достојевског и у режији Душана Петровића, док ће у ревијалном дијелу Зијах Соколовић играти монодраму "Лијево, десно - глумац", а у част побједника фестивала, Позориште Приједор премијерно ће играти представу "Силе у ваздуху", по тексту Небојше Ромчевића и у режији Слободана Перишића.

Иза сваке такмичарске представе биће одржан округли сто који ће водити режисер из Новог Сада Иван Обренов, а у пратећем програму биће уприличена изложба фотографија "Бора Тодоровић у дјелима Александра Поповића и Душана Ковачевића", представљање глумца Љубомира Бандовића, промоција романа "Шиндлеров лифт" Дарка Цвијетића и промоција монографије Аните Панић "Милена Дравић или кључ снова".

Жири, који ће одлучивати о наградама, чине глумац, режисер и сарадник на Академији драмских умјетности у Загребу Зијах Соколовић као предсједавајући, те новинар и књижевни и позоришни критичар из Загреба Томислав Чадеж и драматург, новинар и књижевни критичар из Београда Жељко Хубач, као чланови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана