Одисеј - Сан о повратку путује у Санкт Петербург

А. М.
Одисеј - Сан о повратку путује у Санкт Петербург

Бањалука - Након отварања 10. међународног луткарског фестивала у Измиру и освајања и гран прија у Крагујевцу и Бугојну, представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Одисеј - Сан о повратку" у четвртак, 22. јуна, путује за Санкт Петербург на 13. међународни фестивал позоришта лутака и синтезе КУКАРТ-2017.

На фестивалу ове године учествује 36 луткарских позоришта и луткарских трупа, како из Русије (Москва, Санкт Петербург, Новоскузњецк, Липетско, Чеброскари, Митишчи, Чељабинск, Уљановск, Вологда), тако из цијелог свијета: Естонија, Италија, Њемачка, Израел, Република Српска (БиХ), Велика Британија, Бразил, Пољска, Србија, Бугарска, Бјелорусија и Словачка.

Међународни фестивал позоришта лутака и синтезе КУКАРТ је бијеналног карактера и представља највећи и најзначајнији луткарски форум којем не може парирати ниједан други на руској умјетничкој сцени.

- Фестивал се одржава од 1993. године у периоду бијелих ноћи током јуна. Један од циљева фестивала је да подржи и окупи најважније и најновије трендове који постоје у инвентивном сценском жанру који одушевљава публику свих узраста. Фестивал је ове године у знаку Балкана, а програм је довољно разнолик, тако да и млада и одрасла публика, другачијих укуса, има прилику да пронађе представу за себе -  рекао је директор фестивала Давид Бурман.

Представа Дјечијег позоришта РС "Одисеј - Сан о повратку" на програму је у петак, 23. јуна, у 19 часова на позорници Луткарског позоришта бајки из Санкт Петербурга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана