Одисеј на нивоу великог свјетског театра

А. М.
Одисеј на нивоу великог свјетског театра

Санкт Петербург - Представа Дјечијег позоришта Републике Српске "Одисеј - Сан о повратку" одушевила је публику на фестивалу у Санкт Петербургу, гдје су извођењу ове представе присуствовали бројни угледни позоришни ствараоци.

Ансамбл позоришта из Српске се на позорници Луткарског позоришта бајки у Санкт Петербургу представио протеклог викенда у оквиру 13. међународног фестивала позоришта лутака и синтезе КУКАРТ.

Декан Позоришне академије у Санкт Петербургу Николај Наумов честитао је ансамблу Дечијег позоришта Српске на изванредној и очаравајућој представи, оцијенивши да је свевремена јер говори о животној борби човјека и љубави која му даје снагу да савлада и наизглед непремостиве препреке.

Позоришни редитељ Марија Серскаја оцијенила је чаробном представу у режији Бисерке Колевске, чији је ансамбл, како је рекла, показао таленат и професионалност великог свјетског позоришта.

И екипа Дјечијег позоришта није крила задовољство због дуготрајног аплауза, истичући да је ово била изузетна прилика да се стваралаштво и дјело ове културне установе прикаже овако значајној и великој публици, која их је очарала гостопримством.

На фестивалу ове године учествује 36 луткарских позоришта и луткарских трупа како из Русије, тако и из Естоније, Италије, Њемачке, Израела, Републике Српске, Велике Британије, Бразила, Пољске, Србије, Бугарске, Бјелорусије и Словачке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана