Одабрано 40 добитника Светосавске награде

ГС
Одабрано 40 добитника Светосавске награде

Светосавском наградом за радну/школску 2021/2022. годину Министарство просвјете и културе РС наградиће укупно 40 истакнутих наставника основних и средњих школа, стручних сарадника, библиотекара и васпитача за постигнуте изузетне резултате у области васпитања и образовања дјеце и ученика и допринос квалитетнијем васпитању и образовању у школској 2021/2022.

На основу пристиглих пријава на јавне позиве за избор кандидата за додјелу Светосавске награде, међу васпитачима и стручним сарадницима у предшколским установама награђено је њих седам, међу наставницима, стручним сарадницима и школским библиотекарима у основним школама награђено их је укупно 24, док је међу пријављеним наставницима средњих школа награђено њих девет.

Кандидате за додјелу Светосавске награде, према нивоима васпитања и образовања, могле су предлагати предшколске установе, основне школе, струковна удружења васпитно-образовних радника те директори школа, наставничко вијеће и стручни активи средњих школа.

Светосавска награда, која се састоји од Светосавске повеље и новчане награде, овогодишњим добитницима биће додијељена на свечаној манифестацији „Наши учитељи“ која ће бити уприличена 28. јануара 2023. године у Дјечијем позоришту Републике Српске у Бањалуци.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана