Објављени први детаљи четврте сезоне серије “Правих детектива”: Злочин у тами поларног круга

Бранислав Предојевић
Објављени први детаљи четврте сезоне серије “Правих детектива”: Злочин у тами поларног круга

ЊУЈОРК - Канал ХБО објавио је прве детаље и снимке четврте сезоне култне криминалистичке серије “Прави детектив: Ноћна земља”, са Џоди Фостер и Кали Рис као полицијским тандемом.

Позната по својој улози “Оскаром” награђене ФБИ агенткиње Кларис Стерлинг у филму “Ка­д јагањци утихну” из 1991. године, Фостерова ће поново играти детективку у четвртој сезони антологијске криминалистичке серије која је била на паузи од треће сезоне која је емитована 2019. године. Нова сезона, која носи поднаслов “Ноћна земља”, дешава се на Аљасци и спојила је Фостерову и бившу боксерку Кали Рис као два главна детектива из наслова франшизе. Снимање је почело прошлог мјесеца на Исланду, а ХБО је пустио прве детаље уз снимке Фостерове као детективке, а њен глас се такође може чути у једном тренутку на снимку док каже: “Радим на овом случају. Ови људи су нестали прије 48 сати”.

Нову сезону је написао и режирао признати мексички режисер Иса Лопез, а прича води серију у хладну земљу Енис на Аљасци која се налази 150 миља сјеверно од арктичког круга. Тамо, двије детективке Лиз Денверс и Еванђелине Наваро (коју глуме Фостерова и Рисова), истражују изненадни нестанак осморице мушкараца који управљају арктичком истраживачком станицом Тсалал. Званично поднасловљена “Ноћна земља”, тама ће бити важан мотив у новој сезони. Како је откривено у сценарију прве епизоде, нова сезона почиње 17. децембра посљедњим заласком сунца у години прије злогласног периода чистог мрака на Аљасци.

Глумачка постава још укључује: Џона Хокса, Кристофера Еклестона, Фиону Шоу, Фин Бенет, Ану Ламбе, Ака Нивијана, Изабелу Стар и друге.

Комплетна прича реализована је под креативним надзором продуцента Барија Џенкинса. Као и прве три сезоне, серија ће имати осам епизода, а пуштање промо материјала је прва потврда да ће серија бити премијерно приказана до краја 2023. године када је планирано да се  врати на мале екране.

Историја

“Прави детективи” је крими серија коју је креирао и написао Ник Пиколато, а прва сезона је премијерно приказана 12. јануара 2014. године. Свака сезона серије је структурирана као самостални наратив, који користи нове глумачке ансамбле и прати различите скупове ликова. Прва сезона је добила похвале критичара и зарадила високе оцјене, пријем друге сезоне био је подијељен иако је емисија задржала високу гледаност. Трећа сезона добила је позитивне критике, али је забиљежила пад гледаности. Креатор серије Пиколато се разишао са ХБО, након што му је одбијена идеја за четврту сезону,  а мрежа је укључила продуцента Џенкинса и Лопеза који су заједно представили нови поглед на серију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана