Објављена српска манга “Краљ ничега”: Црни стрип о улицама Београда

Б.П.
Објављена српска манга “Краљ ничега”: Црни стрип о улицама Београда

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Систем комикс” објавила је стрип албум “Краљ ничега”, аутентичну српску мангу и дјело ауторског тандема Ненад Рацковић и Алекса Гајић.

У питању је уникатно дјело које би се могло описати кованицом црни стрип, у којем култни београдски писац, публициста и музичар Ненад Рацковић Џони необузданост својих креативних идеја претвара у уникатан стрип сценарио, који Алекса Гајић претвара у аутентичан визуелни израз.

- Џони! Уметник, писац, скејтер, краљ ничега, жртва славе и публицитета, у кризи средњих година, због кризе друштвеног живота уопште, враћајући се под старе дане својим коренима и “Политикином Забавнику”, поново открива љубав према стриповима са којима је провео дуге деценије младалачке усамљености и препуштености улици. Он вози док пише и пише док вози. Његов стил је брзина, а страх који осећамо док читамо његову прозу најбржи је начин да се преживи Београд, град који измиче историји и географији - пише у најави издавача.

Захваљујући ванредној цртачкој способности, духовитости, даровитости и упорности Алексе Гајића, богатији смо за још једно графичко издање и мангу, која не лични ни на једну другу, пише у најави издавача. Албум има 280 страница у меком повезу.

Тандем Рацковић  и Гајић се успјешно доказао сарадњом на илустрацијама књиге Ненада Рацковића “Слуз и жуч” у издању “Лагуне”, хорор роману за сладокусце, како га је описао његов аутор, а који се планира претворити у анимирани филм.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана