Објављена “Омама” Слободана Владушића: Другачији поглед на Милоша Црњанског

Г.С.
Објављена “Омама” Слободана Владушића: Другачији поглед на Милоша Црњанског

БАЊАЛУКА - Књига “Омама” писца Слободана Владушића објављена је прије неколико дана у издању београдске “Лагуне”, а у њеном опису стоји “Берлинска тајна Милоша Црњанског”.

- Берлин у јесен 1928. мирише на бензин, мескалин и француске парфеме. Безимени радник долази у посланство Краљевине Срба, Хрвата и Словенаца да би пријавио нестанак свог пријатеља Милутина Топаловића. Милош Црњански, аташе за културу и Милош Веруловић, војни саветник у посланству и херој са Кајмакчалана, крећу у потрагу за ишчезлим човеком. Траг их води од луксузних ресторана и бучних џез кабареа, у којима ужива весела градска елита, до запуштених квартова по којима се вуку уживаоци опијата - стоји у најави књиге.

Према приказу писца Дејана Стојиљковића, ова књига доноси причу о Милошу Црњанском каквог до сада читаоци нису упознали.

- Блистав и мрачан, интелигентан и убедљив, нови роман Слободана Владушића представља потпуно неочекиван искорак у савременој српској прози и његово до сада најзрелије и најамбициозније дело - назначио је Стојиљковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана