Књижевница Марија Рожић Лири oбјавила 6. збирку пјесама "Ватре љубави"

Срна
Књижевница Марија Рожић Лири oбјавила 6. збирку пјесама "Ватре љубави"

Мркоњић Град - Књижевница из Мркоњић Града Марија Рожић Лири објавила је 21. књигу, збирку љубавних пјесама “Ватре љубави”, у којој се слави природа и љубав и љубав у природи.

Осим ове, до сада је објавила још пет збирки љубавних пјесама “Пламен у срцу”, “Блуза од пурпурне свиле”, “Огрлица од свитања”, “Мјесец њише сјене” и “Зов љубави”.

Рожићева је рекла Срни да највише пише љубавне пјесме, јер су оне најјачи додир душе.

“Љубав је пламена искра, дивља потреба, опијум, носталгија, страст и похлепа. Свуда по природи у сва годишња доба, поготово у мојој Крајини, расијано је златно сјеме љубави које ниче, ресте, цвјета и покреће позитивну енергију и срчане олује”, рекла је Рожићева.

Она је нагласила да је инспирација свуда око ње и да јој то није проблем преточити у лирску творевину.

“Природа игра веома битну улогу у мојим дјелима, напросто сам се сродила са њом и славим је кроз своје ријечи и реченице. Циљ ми је да љепотама наших простора задивим људе, а све што душа оснује, срце изатка”, нагласила је Рожићева.

Рецензент књиге, познати бањалучки књижевник Мирко Вуковић, рекао је да Рожићева, овом књигом исповиједа вјеру у љубав и вјеру у могућност тог судбинског сусрета двају душа.

“Тако пјевајући она, заправо, само потврђује оно прадревно увјерење да је човјек жив докад је спреман и у себи изналази снаге да воли. Или, да ствари 'обрнемо', да је човјек створен да воли док год очи држи отворенима”, рекао је Вуковић.

Марија Рожић рођена је 3. августа 1948. године у Горњим Грацима, код Мркоњић Града. Школовала се у Чуругу, Мркоњић Граду и Бањалуци. Пјесник је, приповједач, афористичар, романописац, фотограф, историчар и географ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана