Објављен трејлер за нови филм Кристофера Нолана "Опенхајмер"

Танјуг
Објављен трејлер за нови филм Кристофера Нолана "Опенхајмер"

БЕОГРАД - Први траилер за нови филм једног од најважнијих редитеља данашњице Кристофера Нолана "Опенхајмер" доступан је поштоваоцима његовог опуса широм света.

"Опенхајмер" приказује живот и етички упитна признања физичара Џеј Роберта Опенхајмера, који је заслужан за изум атомске бомбе. 
    
Опенхајмер је био један од главних сарадника на Пројекту Менхетн, владином истраживању усмјереном на стварање нуклеарног оружја, који се одвијао од 1942. до 1946. 
    
Осим тога, био је и директор лабораторије у Лос Аламосу, гдје су се бомбе физички састављале.  
    
Килијан Марфи глуми Опенхајмера, чиме је први пут добио главну улогу у једном од Ноланових филмова. Марфи је био дио глумачке поставе у многим Нолановим филмовима, као што су Почетак, Витез таме и Денкирк.
    
Глумачка екипа укључује и Флоренс Пју, Емили Блант, Роберта Даунија Млађег, Мета Дејмона, Гери Олдмана, као и Рамија Малека, Бенија Сафдија и многе друге.
    
Филм се темељи на биографском роману "Амерички Прометеј: Тријумф и трагедија Ј.Роберта Опенхајмера", аутора Каја Бирда и покојног Мартина Џеј Шервина, који је 2006. освојио Пулицерову награду. 
    
Осим адаптације књиге за екранизацију, Нолан је и редитељ и продуцент филма.
    
"Опенхајмер" је Ноланов први филм након Мемента из 2000. године који није објавио студио Ворнер Брос, након што је њихова сарадња прекинута након изласка филма Тенет. 
    
Опенхајмер стиже у биоскопе 21. јула 2023. године.


Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана