Објављен трејлер за документарац "Гру ту је" о славном покојном реперу (ВИДЕО)

Танјуг
Објављен трејлер за документарац "Гру ту је" о славном покојном реперу (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Дугометражни документарац "Гру ту је” о домаћој легенди и пиониру репа у Србији, ускоро ће, коначно, угледати свjетлост дана, а данас на рођендан преминулог музичара, објављен је и званичан трејлер, саопштили су аутори / продуценти филма.

Послије снимања више од 10 сати разговора са преко 40 саговорника из разних сфера друштва од музике до спорта, списак саговорника је чак додатно проширен и сигурно ће многи бити изненађени бројним детаљима из живота и рада Далибора Андонова Груа (1973-2019), који је ударио темеље репа у Србији.

Многи су се у томе усагласили - музичар који је родјен у Димитровграду, а живио у Београду, био је пионир реп и хип хоп музике и на просторима цијеле бивше Југославије, иако се држава у то вријеме већ распала, наводе аутори филма Бојан Винуловић и Ренè Мисколки.

Јавност ће ускоро бити обавјештена о коначном формату "Гру ту је", за који је додатно време уложено и у обраду архивског материјала.

Публика ће у филму видјети и ретке снимке који су сведочанство и о томе како је београдска сцена ишла у корак са светом и у најгорим временима рата и санкција.

“Све што ћете видети, обухватиће биографију, али и целу једну еру музике, причу о духу Београда, рађању реп културе и разгранавању сцене која је у најтежим временима могла да парира многима на светском нивоу, по изразу, звуку и порукама које се шаљу”, истакао је тандем аутора.

Они вјерују да ће поједини саговорници за аудиторијум бити изненађење и да ће овај филм заокружити Гру причу и зацементирати његов статус као утемељивача и "тате" репа.

"Захвални смо свим саговорницима и учесницима на стрпљењу и верујемо да ће сви имати исту поруку када све погледају - "вредело је чекати". И сами смо се изненадили када смо видели какви су се ВХС снимци ипак пронашли на различитим странама - прашина са њих је обрисана, пронашли су свој пут до дигитализације и то ће бити завршни део ове слагалице о Груу", закључили су Бојан Винуловић и Реннè Мисколци.

Баш на Груов рођендан, данас, 8. марта, јавност може погледати и трејлер који најављује само делић онога што чека гледаоце у документарном филму "Гру ту је".

Сад већ традиционално на данашњи дан на Копаонику у подне се окупљају скијаши, бордери за меморијални спуст у Далиборово име, да га поздраве са његове омиљене стазе и да се спусте још једном за њега, “са њим”.

Подслетимо, репер Далибор Андонов Гру, нажалост трагично је настрадао 9. септембра 2019. у Земуну након што је приликом вожње кајта упао у воду.

Веома је волио екстремне спортове, чему је посветио песму и видео спот “Адреналин џанки”.

Током музичке каријере, Гру је снимио четири студијска албума - “Да ли имаш право” (Југодиск, 1995), “Гру2” (Комуна, 1996), “Ветрењаче” (Центросцена, 1999) и “Беогард” (СитИ РеКордс, 2003). Имао је велике хитове као “Бићу ту”, “5ак”, “Срце”, “Доста ми је свега”, а опробао се и као глумац у независном филму “Дорћол – Менхетн” (2000), такодје сада покојне ауторке - књижевнице и драматуршкиње Исидоре Бјелице.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grutuje (@grutuje)

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана