Објављен конкурс за Треће међународно бијенале радова на папиру

Срна
Објављен конкурс за Треће међународно бијенале радова на папиру

ПРИЈЕДОР - Музеј Козаре уз подршку града Приједора расписао је данас конкурс за учешће на Трећем међународном бијеналу радова на папиру “Приједор 2020”.

Изложбене категорије су цртеж и графика, сликарство и интермедија. Избор тема и техника је слободан, максимално дозвољена димензија је формат А4, искључиво на папиру, а у свакој од три категорије награда је 500 евра.

Награде не морају бити додијељене у свим изложбеним категоријама, а сви првонаграђени радови постају дио ликовне збирке Музеја Козаре пошто новчана награда подразумјева откуп рада.

Само оригинални радови, настали у посљедње двије године, које селекциона комисија буде вредновала као дјела високог умјетничког и професионалног домета, биће прихваћени за излагање, а изложбе ће бити организоване у августу и септембру у Приједору, у Музеју Козаре и у Галерији “Сретен Стојановић”.

Жири чине фотограф Франциско Араја из Чилеа, академска вајарка и сликарка Лепосава Милошевић Сибиновић из Србије и академски сликар Предраг Марјановић из БиХ, а селекција и жирирање радова радиће се од 27. до 30. априла 2020. године.

Конкурс је отворен до 15. марта 2020. године, а детаљне информације и обрасци доступни су на званичној страници Музеја Козаре њњњ.музејкозаре.орг.

Међународно бијенале радова на папиру Приједор је добио крајем 2015. године захваљујући иницијативи директора Музеја Козаре Зорана Радоњића и његовој идеји да се на овај начин публици да квалитетан ликовни догађај, да се обогати збирка Музеја Козаре, да се град промовише у свијету умјетности и да се употпуни имиџ града сликара, града домаћина ликовне колоније “Сретен Стојановић” и града мурала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана