Објављен јавни конкурс “Реци наглас”

Р.В.
Објављен јавни конкурс “Реци наглас”

БАЊАЛУКА- Објављен је јавни конкурс за избор најбољег необјављеног домаћег драмског текста “Реци наглас” за 2024. годину.

Овогодишњи пројекат Развоја домаћег драмског текста “Реци наглас” Министарства просвјете и културе у 2024. години биће реализован у сарадњи са Позориштем Приједор. У вези са тим министар просвјете и културе Републике Српске Жељка Стојичић и директор Позоришта Приједор Срђан Књегињић су потписали уговор о суфинансирању овог пројекта. Исказавши посебно задовољство да ће овогодишњи пројекат “Реци наглас” бити реализован у сарадњи са угледним приједорским позориштем, министар Жељка Стојичић нагласила је да је ова сарадња условљена једним од стратешких опредјељења Министарства дефинисаним Стратегијом развоја културе Републике Српске “2023 - 2030” који се односи на развој домаћег драмског текста.

Идеја пројекта “Реци наглас” је да се у сарадњи са градским позориштима у Републици Српској бијенално расписује јавни конкурс који ће подржати и наградити најбоље драмске ауторе у Републици Српској, а најбољи текст поставити на сцену. Министар Жељка Стојичић подсјетила је да је претходно, 2022. године, први конкурс за најбољи необјављени домаћи драмски текст “Реци наглас” реализован у сарадњи са Градским позориштем Градишка, које је 2023. године успјешно поставило на сцену представу “Миропомазани”, према конкурсом награђеном драмском тексту Зорана Тодоровића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана