Објављен други интеграл “Крцка”: Албум достојан стрип класика

Б.П.
Објављен други интеграл “Крцка”: Албум достојан стрип класика

НОВИ САД - Издавачка кућа “Комико” у склопу едиције “Класици свјетског стрипа” објавила је други том стрипа “Крцко” легендарног европског умјетника Рејмона Машероа.

Овај класик “француског Дизнија”, како је Машеро често називан, одштампан је као и прва књига на повећаном А5 формату, у пуном колору и у тврдом повезу. 

Ради се о серијалу који је Машеро створао у периоду од 1954. до 1966. године за магазин “Тинтин” издавачке куће “Ломбард”, у којем су приказане антропоморфне животиње са бројим одликама цивилизацијског живота.

Машерове прве авантуре су на селу, гдје црвени пух Крцко и његов најбољи пријатељ миш Малецки покушавају да побиједе животињске зликовце често много веће од њих самих, које обично предводи мегаломански пацов Антрацит.

Са епизодом “Крокодили” (1957) Машеро је своје ликове смјестио на острво и фиктивну земљу Сифон у потпуности насељену цивилизованим животињама, заједно са технологијом, полицијом, владом, краљем итд. Машеро 1966. године напушта серијал и прелази у конкурентски “Спироу” радећи нове пројекте, док је “Ломбард” задржао права на напуштену серију, коју су касније радили други аутори. 

Нови албум има 212 страна. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана