Обиљежено 10 година излажења часописа "Бокатин Дијак"

Срна
Foto: Срна

ЛОПАРЕ - Дружењем књижевника са публиком у Лопарама је вечерас обиљежено 10 година излажења часописа за језик, књижевност и духовност "Бокатин Дијак" за који је сарадник из Србије Драган Јовановић Данилов рекао да је драгоцјен и да је захваљујући квалитету прерастао провинцијални усуд.

"Најлепше је када се у култури велике ствари дешавају у малим срединама, а `Бокатин Дијак` је успоставио препозатљив тон поштовања традиције, али и нових идеја и вредност у уметности", рекао је Данилов новинарима.

Као сарадник часописа, али и директор библиотеке у Пожеги, он је оцијенио да књиге и књижевност не губе публику.

Уредник часописа Слободан Јовић је истакао да "Бокатин Дијак" кроз поезију, прозу и књижевну критику његује српску баштину, духовност и културу, те захвалио за подршку општини Лопаре и добротворима који деценију већ помажу његово објављивање.

У име Лопара, као домаћина, сараднике часописа поздравио је Желимир Нешковић, који је рекао да "Бокатин Дијак" превазилази границе регије и пожелио им још доста година издавања.

До сада је објављено 20 бројева часописа "Бокатин Дијак", у издању Центра за културу Лопаре и Удружења за очување баштине "Дијак" из Прибоја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана