Обиљежен Међународни дан матерњег језика

Srna
Foto: Agencije

БИЈЕЉИНА - Републичка омладина Српске дијелила је данас грађанима Бијељине пригодне летке, букмаркере и чоколадице на којима су истакнуте важне чињенице о настанку српског језика, правописним правилима и ћирилици, поводом обиљежавања Међународног дана матерњег језика - 21. фебруара.

Члан Повјереништва Републичке омладине Српске Ана Бајић, која је професор српског језика и књижевности, навела је да су овом активношћу подсјетили грађане на важност српског језика и његово очување и на то шта су о српском језику рекли велики књижевници, мислиоци и научници.

Бајићева је захвалила грађанима који су се данас зауставили код пулта на градском тргу у Бијељини и попричали о овој важној теми.

"Ми млади смо завјетници културног блага које су нам у насљеђе оставили Вук Стефановић Караџић и други наши великани. Морамо им бити захвални, али истовремено и свјесни одговорности према матерњем језику", навела је она.

Бајићева је додала да ће акција обиљежавања Међународног дана матерњег језика бити уписана у радни календар Републичке омладине Српске као традиционална.

Међународни дан матерњег језика обиљежава се од 1999. године у свим државама чланицама Унеска с циљем промовисања језичке и културне разноликости и вишејезичности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана