НПРС на турнеји у Србији: Четири представе у пет извођења

Р.В.
Foto: НПРС

БАЊАЛУКА - Народно позориште Републике Српске креће на краћу турнеју по Србији, гдје ће извести четири представе са свог репертоара.

Наиме, вечерас у Народном позоришту у Београду извешће представу “Сумњиво лице”, Бранислава Нушића у режији Ивана Плазибата. Дан послије, 23. октобра,  НПРС учествује на 33. “Данима Зорана Радмиловића” са представом “Швабица”, по мотивима приповијетке Лазе Лазаревића у драматизацији и режији Душана Петровића.

Затим у Београдском драмском позоришту, у склопу Фестивала “Наши дани”,  НПРС ће извести двије представе. Прво ће 25. октобра бити изведена представа “Мали ратови и кабине Заре”, ауторке Виде Давидовић у режији Ивице Буљана, а 26. октобра представу “Швабица” која је 18. октобра имала премијеру у НПРС.

У међувремену, у Вршцу, на Фестивалу класике “Вршачка позоришна јесен”, који ће бити одржан 31. пут у Народном позоришту “Стерија”, учествоваће  са представом “Урнебесна трагедија” Душана Ковачевића, у режији недавно преминулог редитеља Јагоша Марковића, копродукцију НПРС и НП у Београду. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана