Новосадски танго квинтет наступио у Банском двору

Срна
Новосадски танго квинтет наступио у Банском двору

БАЊАЛУКА - У Концертној дворани Банског двора одржан је концерт Новосадског танго квинтета, који је окупио музичаре изузетног искуства и који по сензибилитету подсјећају на поставку чувеног квинтета планетарно популарног аргентинског композитора Астора Пјацоле.

У Концертној дворани Банског двора представили су се Владимир Ћуковић /виолона/, Владимир Јаковљевић /гитара/, Федор Рушкуц /контрабас/, Давид Клем /клавир/ и Драгана Кузмановић /хармоника/.

Публика у Бањалуци била је у прилици да ужива у програму који обухвата нека од најљепших дјела Астора Пјацоле оригинално писана за његов квинтет, а која нису толико присутна на домаћој музичкој сцени: Concierto para Quinteto, Escualo, Milonga del Angel, Soledad, Contrabajissimo, саопштено је из Културног центра Бански двор.

Фронтмен састава Драгана Кузмановић рекла је да се може рећи да је Астор Пјацола један меланхолични композитор у чијој музици се осјети страст.

“Са много емоција дочарао нам је тај танго између двоје људи који се воле или можда не воле, који можда у исто време пате, рекла бих да је то једна од најснажнијих емоција која се осети”, рекла је Кузмановићева.

Повод за оснивање овог ансамбла био је управо јубилеј - 100 година од рођења Пјацоле, који је 2021. године обиљежен у цијелом свијету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана