Новогодишњи концерт Бањалучке филхармоније

Агенције
Новогодишњи концерт Бањалучке филхармоније

Бањалука - У Концертној дворани Културног центра Бански двор 14. јануара биће одржан традиционални новогодишњи концерт Бањалучке филхармоније под називом „Новогодишњи бисери“.

Улазнице за концерт, који ће почети у 12.00 часова, моћи ће се купити по цијени од десет КМ од 10. јануара у Културном центру Бански двор.

Директор Бањалучке филхармоније Иван Оташевић рекао је након посљедњег концерта у 2013. години, одржаног 16. децембра, да је Бањалучка филхармонија професионални оркестар, али да још нема институционалну и редовну подршку.

Оташевић је рекао Срни да је Бањалучка филхармонија основана прије четири године, од групе професора Академије умјетности и Музичке школе у Бањалуци, да је до сада имала више од 60 наступа, те да је гостовала у Шведској, Италији, Грчкој, Србији и широм Републике Српске.

Он је најавио да ће Бањалучка филхармонија 11. јануара одржати концерт у Београду у оквиру прославе Дана Републике Српске. „Одржаћемо концерт као дар Народне скупштине Републике Српске Скупштини Србије“, рекао је Оташевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана