Нови Град: Одржан концерт етно и рок музике

Срна
Нови Град: Одржан концерт етно и рок музике

НОВИ ГРАД - У Новом Граду одржан је концерт етно и рок музике на којем су наступили чланови Културно-умјетничког друштва "Уна" из Новог Града, Српског културног друштва "Просвјета" Двор и новоградске рок групе "Синхро".

Концерт је одржан на Тргу Младена Ољаче у оквиру "Петровданских дана", поводом Петровдана, Дана и крсне славе општине Нови Град.

Директор Културно-образовног центра у Новом Граду Дражен Бабић рекао је да се концерт одржава другу годину и да се нада да ће прерасти у традицију.

Умјетнички руководилац КУД-а "Уна" Нови Град Боро Дамјанић истакао је да новоградско културно-умјетничко друштво има одличну сарадњу са групом "Синхро", те да су радили на бројним музичким пројектима.

"Публици смо представили обраде наших етно пјесама које су добиле ново рухо захваљујући професору Бојану Ђурићу и групи жСинхрож, а наступиле су углавном младе наде наше музичке сцене", рекао је Дамјанић.

Чланови СКД "Просвјета" Двор Никола Миличевић и Невенка Бела Зечевић извели су премијерно пјесму "Мајко Банијо" снимљену у сарадњи са професором Бојаном Ђурићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана