Нова сезона серије "Stranger Things" стиже 27. маја

Бранислав Предојевић
Foto: Јутјуб

ЛОС АНЂЕЛЕС - Стриминг сервис "Нетфликс" представио је службени трејлер за четврту сезону "Stranger Things", који открива повратак култне серије на мале екране у епском стилу.

Франшиза, коју су креирала браћа Мат и Рос Дуфер, од емитовања прве сезоне 2016. године постала је култни феномен у свијету модерне телевизије уз огромну базу фанова широм планете, те импресивну статистику гледаности која је у трећој сезони стигла до 60 милиона гледалаца.

Прича у четвртој сезони почиње шест мјесеци након догађаја из треће и разорне битке код Старкурта, гдје се Били жртвовао да би спасио групу, док је Хупер наизглед убијен док је покушавао затворити капију према другој димензији познатој као Наопако. Пријатељи су раздвојени широм земље, јер су се њихове породице одселиле од Хокинса, надајући се да ће коначно побјећи од терора који је мучио град посљедње три године и пружити дјеци нормално средњошколско дјетињство. Међутим, када се појави нова пријетња и створи језиву мистерију, група мора пронаћи начин да се поново удружи у нади да ће једном заувијек стати на крај натприродним силама из алтернативног свијета, што је најавио сценариста Рос Дафер.

- У прошлој сезони уопште нисмо успјели да идемо у Наопако због саме нарације приче. Ове сезоне смо заиста жељели ући тамо. Проводимо више времена у простору димензије Наопако, него у било којој другој сезони уз доста акције и обрачуна са њеним становницима - рекао је Рос.

Са обзиром на то да је серија била у трогодишњој паузи због већег обима нове сезоне и снимања током пандемије "ковида 19", службени трејлер нуди дубљи поглед на нову мистерију са којом ће се млади протагонисти серије суочити. Трејлер, који је за 24 сата скупио скоро шест милиона прегледа, нуди обиље интригантних наговјештаја о томе шта ће доћи из претпосљедњег поглавља серије. Најузбудљивији податак за обожаваоце сигурно ће бити откривање мистериозног главног негативца из алтернативног свијета, који вуче конце иза кулиса и тражи освету против Једанаест и њених пријатеља поручујући да је вријеме за рат и освету.

Глумачку екипу и даље предводи Мили Боби Браун као Једанаест, а ту су Виона Рајдер, Дејвид Харбур, Фин Волфрад, Наталија Дајер, Чарли Хетон и остали млади глумци.

Премијера првог дијела четврте сезоне од девет епизода заказана је за 27. мај, док други дио стиже у јулу ове године.

НОСТАЛГИЈА

Смјештена у измишљени град Хокинс у Индијани осамдесетих, серија прати групу тинејџера који упознају мистериозну младу дјевојку по имену Једанаест, која има телекинетичке моћи.  Док откривају њено поријекло, тинејџери се нађу у средишту велике владине завјере у Хокинсу, која води у другу димензију познату под именом Наопако. Нискобуџетна серија неочекивано је постала глобални хит вјешто комбинујући фантастику, хорор, мистерију и талас носталгије за осамдесетим годинама кроз бројне референсе на филмове, музику, књиге и игре тог времена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана