Нова Пепељуга на филмском платну

Александра Маџар
Нова Пепељуга на филмском платну

Једна од најпознатијих и најљепших бајки коју су написали Браћа Грим, "Пепељуга" ускоро ће бити екранизована на филмском платну у продукцији креативног тима Студија "Дизни".

Анимирана верзија премијерно је приказана 1950. године и сматрају је једним од "Дизнијевих" класика. Међутим, од тада се студио није усудио да ову бајку преточи у дугометражни играни филм. Бајка је први пут објављена 1697. године у дјелу Шарла Пероа, а најчитанија верзија "Пепељуге" је она коју су написали Браћа Грим. Пепељуга ће бити први играни дугометражни "Дизни" филм заснован на класичној бајци. Повјерење су указали редитељу Кенету Брану, а ово остварење требало би да се појави на великом платну у марту 2015. године.

Млада глумица Лили Џејмс оживјеће лик главне јунакиње. Њену љубав, принца који ће јој освојити срце тумачи Ричард Маден. Оскаровка Кејт Бланшет прихватила је улогу озлоглашене маћехе. За разлику од својих карактеристичних улога, Хелена Бонам Картер ће се овога пута појавити у улози добре виле.

Заљубљеници у ову бајку имали су прилику да виде фотографију са снимања у Лондону и открију како ће изгледати филмска Пепељуга. Тешко је замислити да постоје најмлађи гледаоци, посебно дјевојчице који се нису упознале са  причом сироте дјевојке којој живот загорчава злобна маћеха и двије ништа мање пакосне полусестре. Она живи у собичку дружећи се једино са животињама, напорно извршавајући бројне захтјеве који се пред њу постављају. Успркос тешком животу, она је оптимистична и сања о одласку  на велики дворски бал и упознавању свог принца на бијелом коњу. Изгубљена ципелица и потрага која слиједи најзанимљивији су дио ове романтичне приче. Као и многе дјевојке, и америчка глумица и пјевачица Кеке Палмер је расла сањајући да ће једног дана срести принца на бијелом коњу са којим ће започети живот пун љубави и среће. У њеном случају, сан ће јој се остварити - на позоришним даскама. Палмерова ће играти Пепељугу у истоименом комаду који ће на сцени њујоршког Бродвеја оживјети у септембру. Овом улогом, она неће само дебитовати у позоришту, већ ће бити и прва афроамеричка глумица која ће тумачити лик Пепељуге.

 

Наставак

Најмлађим гледаоцима "Дизни" је поклонио и наставак познате анимиране бајке. Нова цртана "Пепељуга" открива да су принцезине одговорности које носи живот у дворцу изазовније него што је замишљала. У три топле приче, Пепељуга позива своје пријатеље и Добру вилу да јој помогну да испуни краљевску улогу којој ће дати дозу своје љупкости и шарма. При том ће открити да је вјерност самој себи најбољи пут за остварење снова. Раскошна музика, поучна прича и већ познати омиљени ликови обиљежили су други наставак "Пепељуге".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана