Нова изложба у Бањалуци: “Портрети и још понешто” у Банском двору

М. М.
Нова изложба у Бањалуци: “Портрети и још понешто” у Банском двору

БАЊАЛУКА - Изложба “Портрети и још понешто”, аутора Огњена Радумила, биће отворена вечерас у малом изложбеном салону Банског двора Културног центра.

- Родио сам се у Гламочу на радост мојих родитеља и сестре. Не часећи ни часа, кренуо сам у сликарство, прво су ту биле бојанке, затим стрипови и слична литература за обрађивање - “гледање” у сваком случају. Ничим изазван, у нека доба се појавио и тај први портрет, а био је то Фреди Кругер. То је било то - био сам купљен, испоставиће се за сва времена. Након тога већина времена је била посвећена образовању, што формалном, што неформалном. Иначе, тврдим да су двије ствари које нас разликују од дјеце, играње и учење, а ниједну нисам запоставио, углавном, ако ништа друго, бар се трудим - навео је Радумило у најави изложбе, која ће бити отворена у 19 часова и додао да овај опус, који ће јавност имати прилику да види, представља неки вид опуштања.

Због тренутне епидемиолошке ситуације број посјетилаца овог догађаја је ограничен. Ношење маске и дезинфекција руку на улазу су обавезни.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана