Ноћ музеја одржана у Музеју Херцеговине

Срна
Ноћ музеја одржана у Музеју Херцеговине

Требиње - У Музеју Херцеговине у Требињу обиљежена је манифестација "Ноћ музеја" у оквиру које су организовани културни програми и отворене поставке за посјетиоце.

Предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак отворио је манифестацију "Ноћ музеја" коју већ десет година организује Музеј Херцеговине.


Бањак је истакао да је Херцеговина простор великог културног богатства, много већег него што је то било која друга регија у Републици Српској и БиХ, те да је складу са тим и понуда Музеја Херцеговине, која својим експонатима не оставља равнодушним ни посјетиоце из земаља са развијенијом дјелатношћу ове врсте.

Директор Музеја Херцеговине Ивана Гријућ истакла је да ова установа, отварајући своја врата за посјетиоце постаје дио европске породице музеја, а Требиње европским градом.

"Манифестација постоји највише због младих да би прескочили кафиће и клубове, те то вече провели вријеме и забавили се у музеју. Овим желимо да покажемо да музеји нису мртве институције и да и они могу да буду забавни", истакла је Грујићева.

Програм овогодишње манифестације почео је предавањем "Преглед историје савременог мозаика у Србији", из књиге "Мозаик у Србији 1950–2015", аутора Оливере Гаврић Павић, након чега је отворена и изложбе мозаика, цртежа и принтова "Мозаик праксис", која кроз радове академских умјетника Ивана Павића, Оливере Гаврић Павић и Драгана Васића презентује примјере савремене мозаичке праксе.

У забавном дијелу програма учествовао је требињски рок састав "Кругови у житу" који је приредио концерт у дворишту установе.

Све поставке ове установе до поноћи су биле отворене за посјетиоце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана