Нинџа корњаче и Луси за све генерације

Александра Глишић
Нинџа корњаче и Луси за све генерације

Филмско љето доноси много узбуђења, а међу филмовима који су већ стекли армију обожавалаца у свјетским и домаћим биоскопима су "Планета мајмуна: Револуција 3D", "Херкул" и "Грдана - зла вила 3D".

Екранизација стрипа о јунацима из 21. вијека "Чувари галаксије" у бањалучки мултиплекс "Палас" стигла је 30. августа, а ријеч је о филму који је режирао Џејмс Ган. У глумачкој екипи су Крис Прат, Зое Салдана, Дејв Баутиста, Вин Дизел, Бредли Купер и Ли Пејс. Са њима играју и Мајкл Рукер, Карен Гилан, Дјимон Хоунсоу, Џон Си Рајли, Глен Клоуз и Бенисио дел Торо.

Студио "Марвел", који је продуцент овог филма, одлучио је да послије блокбастера "Ајрон мен", "Тор", "Капетан Америка" и "Осветници" проширује свој свијет маште на космос. Прича прати дрског авантуристу Питера Квила који постаје предмет немилосрдног лова када украде мистериозну куглу - предмет жудње Ронана, моћног зликовца. Највеће зло крије се управо у Ронановим амбицијама, чије остварење може довести у опасност цијели универзум. Квил невољно склапа савез са четири потпуно различита лика - Рокетом, ракуном са пиштољем, Грутом, дрволиким хуманоидом, смртоносном и енигматичном Гамором и Драксом Разарачем, кога води жеља за осветом.

Генерације које су одрастале уз популарну цртану серију "Нинџа корњаче" са нестрпљењем очекују премијерну истоименог филма, која је у Бањалуци најављена за 14. август. Режију ове акционе и авантуристичке комедије потписује Џонатан Либесман, а улоге тумаче Меган Фокс, Вил Арнет, Вилијам Фихтнер, К. Тод Фримен, Дени Вудбурн...

Званичан трејлер филма говори о тами која се надвила над Њујорк, јер Шредер и његови зли помоћници држе у страху све људе, од полиције до политичара. У том тренутку појављују се четири необична брата, односно нинџа корњаче. Они морају да раде са неустрашивом новинарком Ејприл О'Нил и саркастичним камерманом Верном да би спасили град. Славни француски синеаст Лик Бесон режирао је по свом сценарију, а у америчкој продукцији, акциони трилер "Луси", који у биоскопе у Републици Српској стиже 21. августа. Главне улоге играју Скарлет Јохансон и Морган Фримен.

Бесон је стварао неке од најупечатљивијих акционих хероина у филмској историји - "Никита", "Професионалац", "Пети елемент". У новом филму Скарлет Јохансон тумачи лик жене која се случајно упетљала у мрачни посао, а истовремено изненађује своје отимаче и претвара се у немилосрдну ратницу. Лусине моћи развијене су изван људске логике.

"Повратак у Оз"

Цртани филм "Повратак у Оз" стиже у биоскопе у Републици Српској 14. августа. Наставак једне од најпознатијих дјечијих авантура снимљен је према роману Рогера С. Баума, прапраунука Л. Франка Баума - аутора дјела "Чаробњак из Оза". Дјевојчица Дороти сада се враћа у Чаробну земљу преко дуге, након што схвати да је Канзас у потпуности опустошен и да су се сви из њега иселили. Са њом се у Оз враћа и вјерни пас Тото, а  путем од жутих цигли поново ће одзвањати смијех веселе дружине, која ће доживјети нове догодовштине у земљи у којој су се и упознали.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана