Никола Кент: У филму "Хероји Халијарда" први пут играм историјску личност

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Никола Кент који је говорио о својој улози у филму "Хероји Халијарда" редитеља Радоша Бајића, чија је премијера 10. октобра у МТС дворани.

Кент је рекао да игра лик Џорџа Мусулина, Американца српског поријекла, историјску личност која је са америчке стране помогла организацији спашавања савезничких пилота током Другог свјетског рата.

"Ово је први пут да играм историјску личност. То је аспект глуме који је за вас мање-више предоређен, и на вама је да употпуните тај карактер на ваш начин", рекао је Кент.

Према његовим ријечима, снимајући филм два лета, претежно током ноћи, температуре нису јењавале, а вишеслојни костими нису баш били олакшавајући.

"Интересантно је кад снимање крене, кад крене адреналин, кад се препустите улози - на све то заборавите", истакао је глумац.

Са искуством снимања неколико пројеката у Сједињеним Државама, Кент је рекао да су му "Хероји Халијарда" били друго снимање у Србији, које је било на "огромном нивоу, колико је било статиста, камера и специјалних ефеката".

Према његовим ријечима, америчке продукције се разлику од српских, јер су буџети мало већи, што  омогућава да темпо снимања буде мало спорији.

"Мени је све то интересантно, јер је ново и даје ми дозу узбуђења", навео је глумац о снимањима у Србији.

Кент је рекао да "Хероји Халијарда" говоре о пар паралелних прича о сарадњи са Американцима, "и блискости која је у једном моменту нестала".

Као Београђанин који годинама живи у Америци, Кент је истакао да се осјећа као да припада двјема државама, и да му је било интерсантно да игра "лик који је могао то да споји".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана