"Нико из Прљавог казалишта ми није изјавио саучешће": Хусеин о Акију и сукобу између два бенда

ГС
Foto: Агенције

Пjевач Александар Аки Рахимовски је преминуо 22. јануара, а са Хусеином Хасанефендићем Хусом провео је 47 година, од почетка Парног ваљка. Хусеин каже да га је Акијева смрт сломила.

"Био сам схрван на сахрани када су изнијели ковчег... Није пазио, али нико није очекивао да ће крај бити тако близу. Сваки дан вјежбамо, постављамо циљеве да нам буде лакше. Прва проба је била изузетно болна".

"Аки је био незаустављив, без калкулације. Имамо низ концерата, на првом је дао све од себе. Могао је да пева из дана у дан. Да је написао аутобиографију, била би опака", додао је он.

Каже да је Акија немогуће замјенити

Упитан како су опстали толико дуго, Хус каже да су имали велику вољу.

"Заиста смо се жртвовали и нисмо то видели као жртву. Слично размишља и постава бенда. Није проблем жртвовати било шта, није нам тешко да вежбамо сваки дан јер имамо велику одговорност за оно што радимо. Важно је разумети да оно што добијете од публике немате новца да радите са људима који вам се не свиђају."

За Акија каже да је песмама додао бескрајне емоције и да су одлично функционисале. Према Хусеиновим речима, Акију је пандемија тешко пала јер му је једина физичка активност била бина.

"То се реализовало на сцени и онда му је неко то одузео. Људи који нису на сцени вероватно не разумеју, али заиста осеćаш позитивну вибрацију и љубав, физичку сензацију када изађеш пред публику", каже Хусеин.

Акија је, каже, немогуćе заменити.

"Да ли неко мисли да Стоунси свирају за новац? Када сазнате разлог, ту си због тога да само свираш", рекао је Хус.

Хус: Из Прљавог казалишта ми нико није изразио саучешће

Музичар каже да му нико из Прљавог казалишта није изразио саучешćе.

"Мени не. Ни писма ни разгледнице од њих", каже Хус, који на питање да ли заиста постоји тај антагонизам између Парног ваљка и Прљавог казалишта, одговара:

"Не са наше стране. Немам никакав проблем,али нема комуникације. Па не знам, Аки је преминуо, ни писма ни разгледнице. Нико ми није изразио саучешćе,неćу да грешим , Не знам ..."

"Знам одакле је почело, могао бих да испричам, имали смо заједничког менаџера којег сам у једном тренутку отпустио, нисмо се више сналазили, Јајо и ја смо раније причали о томе и он је био незадовољан, али сад кад је менаџер остао сам њихов, онда се потрудио, али оно класично је "завади па владај"...", рекао је Хус, преноси б92.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана