Ненаду Грујичићу награда "Златни Орфеј"

Srna
Ненаду Грујичићу награда "Златни Орфеј"

НОВИ САД - Новосадски пјесник Ненад Грујичић лауреат је престижне књижевне награде "Златни Орфеј" за 2020. годину за свевремени печат и трајно присуство у српској културној баштини, одлучио је жири 35. Међународног књижевног фестивала "Српско перо" који се одржава у Јагодини.

 

У образложењу жирија наведено је да Грујичић истрајава до данас у својој мисији - опјевати свијет и живот лирском тајном.

"Грујичић без остатка у више од 20 песничких књига у којима је, аутентичним песничким гласом на подједнако успешан начин промовисао уметничку вештину писања /певања/ у слободном и везаном стиху, истрајава да опева живот лирском тајном", додаје се у образложењу.

Награда "Златни Орфеј" свечано ће бити уручена Грујичићу почетком маја на Педагошком факултету у Јагодини у оквиру Фестивала "Српско перо".

Међу добитницима ове престижне књижевне награде су Матија Бећковић, Љубивоје Ршумовић, Слободан Ракитић, Перо Зубац, Петар Пајић, Адам Пуслојић, Иван Растегорац, Срба Игњатовић, Бајо Џаковић, Драгомир Брајковић, Братислав Милановић и други српски пјесници.

 Награда "Златни орфеј" додјељује се од 2000. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана