Неле не долази у Сарајево

Klix.ba
Неле не долази у Сарајево

Сарајево - Промоција књиге "Фајронт у Сарајеву" фронтмена бивше сарајевске рок групе "Забрањено пушење" Ненада Јанковића, познатијег као Неле Карајлић, биће одржана у суботу, 14. фебруара, на Јахорини у Таверни хотела "Бистрица" од 20 сати.

Фацебоок паге "Фајронт у Сарајеву - Др Неле Карајлиц" објавио је информацију како ће промоција Карајлићеве књиге бити одржана и у Сарајеву, и то 28. фебруара у клубу Cinemas Слога, након чега су услиједили бројни коментари негодовања и невјерице, праћени увредама.

"Храбро, нема шта" - само је један од пристојнијих коментара на ову објаву.

У београдској издавачкој кући Лагуна, у чијем је издању изашао "Фајронт у Сарајеву", за Klix је потврђено како се промоција неће одржати у Сарајеву, те како се ради о нетачној информацији, пише Klix.

Подсјећамо, промоција књиге Нелета Карајлића одржана је у Београду у јуну 2014, те у Бањалуци у септембру исте године.

Књига је, према ријечима аутора, покушај да размишљањима и сјећањима направи пресјек једног времена и чувених осамдесетих у којим је "рок музика била религија", те да из себе извуче све оно што зна о једном занимљивом времену у којем је један свијет нестајао, други настајао и у којем су се ломили капитализам и комунизам.

Карајлић је својом књигом, како каже, публици желио оставити "слику тадашње Југославије", а нада се како ће његово дјело многи читати и за 20 година.

"Југославија је имала неке своје лоше, неке добре стране, али због ње смо ушли у такав хаос какве су биле деведесете", изјавио је аутор на промоцији у Бањалуци.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана