Неле Карајлић даровао 200 књига добојској библиотеци

Д. Д.
Неле Карајлић даровао 200 књига добојској библиотеци

Добој - Др Неле Карајлић донирао је јуче добојској библиотеци око 200 књига, прикупљених у сарадњи са издавачком кућом "Лагуна".

- Замолио сам своје издаваче да дају књиге, јер сам чуо да је за вријеме поплава све отишло. Онда сам скупио мало од њих, мало сам понио својих књига, а понеку књигу је даровала и "моја раја" - казао је Карајлић.

Директор Народне библиотеке Добој Славица Гостимировић је захвалила на донацији, истичући да је библиотеци потребна свака књига.

- Између 30.000 и 35.000 књига је прикупљено донацијама, а очекујемо око 7.000 књига из Новог Сада, које нам је припремила Матица српска. Имамо обећану донацију из Народне библиотеке Србије и из Библиотеке у Старој Пазови - рекла је Гостимировићева и додала да се појавио донатор за обнову зграде библиотеке, те да би радови на обнови објекта требало да почну на прољеће.

Карајлић је синоћ у Умјетничкој галерији Центра за културу и образовање Добој промовисао своју књигу "Фајронт у Сарајеву", а дан раније у препуној сали Народне библиотеке "Бранко Радичевић" у Дервенти.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана