Неда Арнерић није животно угрожена

Б92
Неда Арнерић није животно угрожена

Београд -- Неда Арнерић није животно угрожена и љекари предвиђају опоравак, речено је за "Недељник" у Ургентном центру, гдје је глумица смештена на одјељење шока.

Како наводе, чувена глумица се добро осјећа.

Осим тога, они наводе и да ће у полицијском извјештају о несрећи писати да је глумица пала простирући веш. Ту информацију је у медијима изнио и њен супруг. У међувремену, телевизија Пинк је јавила да је наводно у питању покушај самоубиства.

У Ургентном центру су рекли да се она осјећа добро и да је провела мирну ноћ и, што је најважније, повреде су такве да јој се предвиђа опоравак.

"Можемо да кажемо да је имала среће", рекао је извор "Недељника" из Ургентног центра.

Подсјећамо, Неда Арнерић тешко је повређена приликом пада с терасе свог стана који се налази на трећем спрату у Дубљанској улици у Београду.

Неда Арнерић, једна од најпознатијих српских глумица, рођена је 15. јула 1953. године у Књажевцу. С тринаест година је снимила свој први филм "Сан" Пурише Ђорђевића и постала прва дјечија филмска звијезда у бившој Југославији. С 15 година уписала је Академију за позориште, филм, радио и телевизију у Београду.

У периоду од 1969. до 1974. године живјела је и радила у иностранству и у Југославији, када је снимила чак 15 филмова. Од 1974. године живи у Београду, а радила је у Србији и бившим југословенским републикама. За улогу Делфине, у филму "Исправи се, Делфина", редитеља Александра Ђурчинова, 1977. године добила је "Сребрну арену" на Филмском фестивалу у Пули, као и награду "Царица Теодора" на Фестивалу глумачких остварења у Нишу.

Иако је студирала глуму, дипломирала је историју умјетности на Филозофском факултету у Београду 1980. године. Од 1985. до 1999. године водила је сопствену галерију "Атријум" у Београду. Добитница је "Златне арене" на Филмском фестивалу у Пули (1988) за улогу у филму "Халоа - Празник курви", редитеља Лордана Зафрановића.

За своја остварења на филму 2009. године добила је "Плакету Југословенске кинотеке". Добитница је и награде "Павле Вуисић", која се додјељује глумцу за животно дјело. У досадашњој каријери снимила је преко 110 филмова и одиграла преко 40 улога у позоришту, а памтимо је по филмовима "Вишња на Ташмајдану", "Ужичка република", "Ко то тамо пева", "Варљиво лето", "Три карте за Холивуд", "Наташа" и ТВ серијама "Отписани", "Грлом у јагоде", "Приче из радионице", "Полицајац са Петловог брда".

Била је власник галерије "Атријум" више од десет година и народни посланик у Скупштини Србије.

Удата је за доктора Милета Мештеровића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана