Небојша Дугалић и Борис Пинговић извели музичко-поетски кабаре

Илијана Божић
Небојша Дугалић и Борис Пинговић извели музичко-поетски кабаре

БАЊАЛУКА - Импозантан спој музике и поезије, стихови Душка Радовића, Лазе Костића и Милоша Црњанског које су казивали глумци Небојша Дугалић и Борис Пинговић одушевили су Бањалучане у понедјељак навече на музичко-поетском кабареу "Да, то су били дани" који је одржан у Банском двору.

Са глумцима су се на сцени нашли бас-гитариста Војислав Савић и музичарка Нина Ћосић, а на прве тактове Балашевићеве пјесме публика је била освојена. Топлина и позитивна енергија испуниле су концертну дворану Банског двора, а посебна чаролија је настајала док су глумци препричавали анегдоте о пјеснику Брани Петровићу и руским пјесницима, те о великом Тину Ујевићу, Зорану Радмиловићу и Витомиру Николићу.

Музика "Сантане", Ерика Клептона, "Индекса", групе "Леб и сол", Јосипе Лисац, "Азре", Ђорђа Балашевића и "Бијелог дугмета"  водила је публику у неки други свијет и љепше дане.

Са овим музичко-поетским кабареом Небојша Дугалић и Борис Пинговић наступају 16 година, а он је, како кажу, настао много прије него што су га поставили на сцену.

- Борис и ја смо још за време студентских дана на паузама од предавања свирали у ходницима и тако се некако годинама спонтано формирао репертоар који смо изводили и на неким јавним наступима. Онда смо једно време паузирали због природе обавеза и један пријатељ нас је натерао да обновимо ту причу. Он нам је заказао наступ у Свилајнцу и више није било назад - испричао је Дугалић.

Додао је да су убрзо послије тога услиједили позиви из разних градова, те да је за првих годину дана овај музичко-поетски кабаре изведен скоро сто пута.

- Схватили смо да је прича кабареа универзална за наше просторе. Многе ствари се могу променити, али то што смо волели музику која нас је формирала остаје у свима нама и ми желимо то да сачувамо. Наша професија треба да обједињује, да се људи срећу због нечег лепог, јер смо заиста кратко на овој земљи, а ако неко целим својим бићем стоји иза тога што ради, људи то препознају и онда долази до спонтане размене енергија, а сви ми имамо потребу за тим - казао је Дугалић.

Глумац Борис Пинговић истакао је да је музика коју су одабрали музика која је писана за сва времена.

- Тако је и овај наш кабаре евергрин. Он ће да живи онолико колико ми будемо живели, колико будемо имали снаге и колико нас здравље буде служило - рекао је Пинговић.

Догађај је одржан уз примјену свих прописаних мјера и препорука надлежних органа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана