Наташа Перић, глумица: Дјечије авантуре са ликовима из маште

Александра Маџар
Наташа Перић, глумица: Дјечије авантуре са ликовима из маште

Бањалука - Новогодишњим празницима и свему ономе што долази уз њих, шаренилу, поклонима, распусту, пахуљама, радују се они који свуда око себе још увијек виде само игру, дјеца, а један дар, упакован у најљепшу позоришну машну припремило им је и Градско позориште "Јазавац".

Занимљиву "Новогодишњу бајку" вечерас, први пут, у 18 часова најискренијој публици на свијету, испричаће глумци Наташа Перић, Данило Керкез, Александар Руњић, Марко Недељковић и Драгослав Медојевић.

У сусрет премијери комада, који је режирала Александра Спасојевић, глумица Наташа Перић најавила је да најмлађу публику очекује забава у новогодишњем духу, која свакако оплемењује и улива дозу оптимистичког осјећаја.

Дјевојчица Анђела, којој ће Перићева удахнути живот на сцени са својим братом Луком кренуће у авантуре.

- Они се препуштају непредвидивом свијету маште који јесте њихова стварност. Свијет око себе, наравно, доживљавају као игру. Да ли и колико ликови из наше маште могу бити стварни и постојани? Остаје питање... - прича глумица.

Велики покретач да на сцени дају максимум, како каже, био је дјечији дух редитељке Александре, прије свега глумице, добро познате по бројним улогама у Дјечијем позоришту РС .

- Као глумица, годинама окружена најмлађом публиком, трудила се да нам објасни како то мали дјечији њух ради - додаје Перићева којој је ово други пут да сарађује са Спасојевићевом.

Сваки излазак пред најмлађу публику изазива у њој и већу дозу одговорности.

- Знамо да у позоришту сви траже искреност, били они старији или млађи, али ти млађи су осјетљивији и надасве искренији.  Дјеца имају велику способност да уче не само из онога што јесу, већ из онога што она желе бити. Они се интензивније поистовјећују са ликовима на сцени, што и мене обавезује - нагласила је Перићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана