Наташа Перић: Црвенкапа из наше улице

Александра Маџар
Наташа Перић: Црвенкапа из наше улице

Бањалука - Не радимо класичну "Црвенкапу", већ једну од многобројних постојећих верзија у којој се не појављује лик баке.

Испричала је ово за "Глас Српске" млада и талентована глумица Наташа Перић, која ће ускоро дипломском представом закорачити у професионални свијет глуме.

Она ће 23. новембра на даскама Градског позоришта "Јазавац" удахнути сценски живот дјевојчици из бајке уз коју су одрастале многе генерације. Премијером "Црвенкапе", коју режира Слободан Перишић, биће отворена "Јуху" сцена у градском театру посвећена најмлађој публици.

- Ријеч је о модерној интерпретацији "Црвенкапе", а малишане очекује много пјесме и забаве. Наравно, нисмо заборавили ни дидактичке аспекте. Радујем се што ћу играти пред дјецом, они су најискренија публика - истакла је Перићева, која тумачећи лик Црвенкапе први пут професионално игра у представи за дјецу.

Да су бајке одувијек синоним за чаролију и да воде у најљепши свијет маште, потврдила је и ова млада глумица.

- Малишани су срећни када им се отворе врата магичних ријечи, али су још срећнији када виде и осјећају страх или срећу заједно са тим ликовима. А таква магија заједничких осјећања могућа је само у позоришту - нагласила је Перићева.

Каже да је лику Црвенкапе дала и лични печат.

- Била једном једна дјевојчица, љупка и мила, како се само замислити може... Шта ако она није баш тако љупка и мила?! И ако се није изгубила зато што је у шуми брала цвијеће, већ зато што уопште није слушала маму док јој је говорила како да дође до бакине куће? Или шта ако мисли да је довољно самостална и "своја"? Довољно питања за један одговор другачије "личне" Црвенкапе - закључила је Перићева.

Тинејџерска комедија

- Нови комад "Заштита прије свега" је тинејџерска комедија, али је намијењена и одраслима. Текст је написао Иван Зекић, а режију ради Милош Пауновић. Глумачку екипу чине још и Наташа Рачић, Златан Видовић и Бојан Колопић - каже Наташа Перић, која је дио ансамбла и ове представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана