Наступ Кустурице и „Но смокинг оркестра“ на фестивалу у Сочију

СРНА
Foto: ilustracija

БЕОГРАД - Прослављени српски режисер Емир Кустурица данас ће са својом групом "Но смокинг оркестра" наступити на Зимском међународном фестивалу умјетности Јурија Башмета у Сочију.

Кустурица се на путу за Сочи састао са руским министром одбране Сергејом Шојгуом у Москви и том приликом изјавио да за њега представља велику част Шојгуов приједлог да буде главни редитељ Театра руске армије, чија сцена има велику историју и традицију.

"У свијету се, нажалост, сада брзо мијењају вриједности, али ја ћу се потрудити да сачувам класичне вриједности", рекао је српски режисер руским новинарима након сусрета са Шојгуом. Медији у Русији преносе да је Кустурица за вријеме боравка у Москви, а након сусрета са Шојгуом, посјетио Главни храм Оружаних снага Руске Федерације у Подмосковљу у парку Патриот. Вијест да Кустурица режира у Театру руске армије поздравио је познати руски писац Захар Прилепин, преносе "Вечерње новости". "

Поздрављам ову оштроумну одлуку министра одбране. Данас ми се веома свиђа моја држава", рекао је Прилепин. Он је на свом блогу поручио: "Ово је само по себи фантазмагорија! Кустурица је, без обзира на апсурдистички, разиграни, комични садржај својих веома различитих, али увијек великих филмова, дубоко конзервативан, традиционалистички режисер - одгојен, и то на руској култури. Штавише, у половини његових најбољих филмова води се рат. И људи га превазилазе. И добија се Живот је чудо.

И добија се На млијечном путу". Кустурица ће бити трећи странац на челу неког московског театра. У чувеном Театру Вахтангова главни редитељ је Римас Туминас, а у Театру Мајаковског Миндаугас Караускис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана