Наставак “Текса Вилера” у издању “Колосеума”

Б.П.
Наставак “Текса Вилера” у издању “Колосеума”

БАЊАЛУКА - Издавачка кућа “Колосеум” објавила је трећу књигу стрипа “Текс Вилер” названу “Ел Мориско”, а која садржи три класичне епизоде легендарног “Бонелијевог јунака”, а то су “Ел Мориско”, “Сијера Енкантада” и “Господар понора” (оригинални бројеви: 101, 102, 103, објављени 1969. године), које је радио тандем Ђан Луиђи Бонели и Гуљеломо Летери.

Након двије уводне књиге “Маскирани осветник” и “Лијепа Зелда” екипа из “Колосеума” доноси приче из ранијег периода овог култног вестерна у којима је нешто наглашенији елемент хорора и фантастике и која важи за једну од најбољих епизода код љубитеља тексашког ренџера. 

Сама прича прати Текса и Карсона у потрази за тајанственим Господаром понора, који користи зелене драгуље и отровне стрелице које људе претварају у мумије, као оружје за ширење култа Астека, како би обновио њихово царство. У овим епизодама појављује се и Ел Мориско, један од чувених Тексових савезника и пријатеља, мистериозни доктор који се бави граничним наукама попут алхемије и магије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана