Народно позориште РС почиње рад на новој представи: Зоолошка причао усамљености и изолацији

А. Г.
Народно позориште РС почиње рад на новој представи: Зоолошка причао усамљености и изолацији

Бањалука - Пробе за представу "Зоолошка прича" Едварда Олбија у режији Николе Коље Пејаковића почеће 22. новембра у Народном позоришту Републике Српске.

Ријеч је о комаду који говори о проблемима људске изолације, усамљености, класне раслојености...

Умјетнички директор националног театра Александар Стојковић подсјећа да "Зоолошку причу" студенти глуме често користе на својим вјежбама.

- Међутим, она ће Кољи послужити само као сиже и мотив за причу, а биће потпуно другачија. То је заправо једна нова адаптација. Идеја је јако добра и са нестрпљењем ишчекујемо да почну пробе - каже Стојковић, који игра у представи заједно са Жељком Стјепановићем.

Пејаковић ради и музику, за сценографију је задужена Драгана Пурковић-Мацан, за костиме Ивана Јовановић, а асистент редитеља је Драгана Ђедовић.

- Сваки рад са Кољом је велики изазов. Премијеру смо планирали за крај децембра, а могуће је чак да буде 31. децембра - најавио је Стојковић прво извођење комада који ће бити на репертоару Мале сцене "Петар Кочић. Глумачка екипа представе "Часови у којима ништа нисмо знали једни о другима" Петера Хандкеа у режији Младена Матерића још је пуна утисака са турнеје у Француској, гдје су добили позитивне критике, бурне аплаузе и овације.

- Задовољство је дочекати екипу која је 12 дана боравила у Француској и на најбољи начин представила позоришно стваралаштво Српске. Надам се да ћемо на основу ових искустава љествицу у Народном позоришту подићи на виши ниво и да ћемо се приближити Француској у области културе - казао је директор Народног позоришта РС Ненад Новаковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана