Народно позориште и Адико банка потписали уговор о наставку сарадње

ГС
Народно позориште и Адико банка потписали уговор о наставку сарадње

БАЊАЛУКА - Директор Народног позоришта Републике Српске Маја Додиг и предсједник управе Адико банке Срђан Кондић потписали су уговор о наставку сарадње.

Из Народног позоришта Републике Српске саопштено је да се ова традиционална сарадња наставља упркос бројним изазовима које је ова година донијела.

Додигова је истакла да је Адико банка својим дјеловањем у претходним, а посебно у овој, за културу и умјетност изузетно тешкој години, остала велики пријатељ позоришта, али и културног дјеловања уопште.

Она је навела да Народно позориште Републике Српске исказује снагу стваралачког тима без обзира на ограничавајуће епидемиолошке околности, што потврђују награде и највише оцјене на домаћим и међународним фестивалима.

- Својим радом и репертоаром трудимо се оправдати указано повјерење, те понудити што више различитог културног садржаја нашим грађанима. Подршка Адико банке нам даје додатан подстицај да наставимо радити више и боље, и на томе смо им изразито захвални - рекла је Додигова.

Кондић је навео да је, с обзиром на то да Народно позориште Српске ове године обиљежава 90 година постојања, ово рођендански поклон свима који су на или иза сцене у овој установи културе.

- Будући да са Народним позориштем, бањалучким, али и регионалним храмом културе успјешно сарађујемо већ дуги низ година, нисмо се двоумили у доношењу одлуке о наставку нашег партнерства - рекао је Кондић.

Адико банка у оквиру своје стратегије дјеловања према локалној заједници, посебно мјесто даје институцијама културе и умјетности у Републици Српској.

Осим Народног позоришта Републике Српске, Банка континуирано подржава и рад других позоришних кућа, али и низ других манифестација из области културе и умјетности у Републици Српској.

Адико банка је ове године за сигурно извођење представа Народног позоришта Републике Српске, у оквиру својеврсне позоришне смотре под називом "Звјездани театар", донирала средства за дезинфекцију, маске и рукавице.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана