Намћор гунђа из позорнице

Снежана Тасић
Намћор гунђа из позорнице

Приједор - Представа "Намћор" Мирољуба Недовића Рикија, у режији Жељка Касапа, биће премијерно изведена у суботу у 20 часова на сцени Позоришта Приједор.

Директор Позоришта Приједор Зоран Барош рекао је на јучерашњој конференцији за новинаре да је оригиналан наслов текста "Блуз осмеха", али да је преименован у договору са аутором.

- Надамо се да ће ова представа наићи на добар пријем код публике и имати дуг позоришни живот - казао је Барош, најављујући другу премијеру у 61. позоришној сезони.

Жељко Касап, који поред режије тумачи и главни лик у представи, истакао је да је сарадња са текстописцем и глумцем из Ниша Мирољубом Недовићем почела раније. У Приједору су већ игране његове представе "Дум дум тамни вилајет" и "Соко зове орла".

- Недовић је свјестан да је тежак и трновит пут наших позоришта, па зато пише изузетно добре драмске текстове који могу да се поставе са јефтином сценографијом - каже Касап.

Додаје да би се представа жанровски могла сврстати у мелодраму, али и у љубавну комедију.

- "Намћор" је прича у 14 слика и говори о музичару који је жртва транзиције. Иако је јунак наше представе имао велике амбиције, принуђен је да свира народну музику по кафанама - казао је Касап.

У представи играју и Мирела Предојевић, Маја Радоњић и Дубравко Вукадиновић.

- Сигуран сам да ћемо наћи прави пут до публике, која увијек жели да комуницира са нама преко представа о актуелним проблемима, а ово је управо такав текст - каже Касап.

Лик за све

Глумица Мирела Предојевић каже да у представи "Намћор" тумачи лик жене са којом ће се многи поистовијетити и додаје да је прича универзална. Судећи по најавама глумаца, приједорску публику очекује много смијеха у позоришној сали.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана