“Најкула” објавила три албума “Тинтина”: Нове авантуре стрип репортера

Б.П.
“Најкула” објавила три албума “Тинтина”: Нове авантуре стрип репортера

БЕОГРАД - Издавачка кућа “Најкула” наставила је комплетирање славног стрипа “Тинтин” на српском језику са три нова албума.

Након шестог албума “Сломљено ухо” из прошле године, сада су стигле епизоде: седма “Црно острво”, осма “Отокарово жезло” и девета “Рак са златним клештима”.

Један од најпопуларнијих европских стрипова икада “Пустоловине Тинтина” први пут је објављен у дјечијем додатку белгијског часописа “Двадесети вијек” 10. јануара 1929. године. Серија стрипова белгијског умјетника Жоржа Ремија (1907-1983), који је радио под псеудонимом Ерже, до сада је објављена на више од 70 језика, а више од 250 милиона примјерака је продато до сада. Оно што је Артур Конан Дојл за криминалистички, а Јан Флеминг за шпијунски роман, то је Ерже за авантуристички стрип. Реми је био комплетан аутор, односно писао је сценарије и цртао стрип. Током живота Ерже је урадио 23 албума, а постхумно је објављен “Тинтин и Алфа-арт”.

О пустоловинама неустрашивог новинара, који је увијек у пратњи свог пса Сњешка, снимљени су и играни филмови, документарци, цртани филмови, а реализоване су и позоришне представе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана