Најбоља представа Ситауција позоришта из Мркоњић Града

Срна
Најбоља представа Ситауција позоришта из Мркоњић Града

Нови Град - Градско позориште Мркоњић Град добило је награду за најбољу представу у категорији позоришних група на вечерас завршеном Другом фестивалу позоришног старалаштва у Новом Граду.


Представа мркоњићког позоришта - "Ситуација" имала је и најбољи оригинални текст у категорији позоришних група, за шта је награђена Дубравка Николић.

Колективну и награду за најбољи сценски покрет добила је представа "Мимар" Мостарског позоришта младих 1974.

За најбољу споредну улогу награђен је Петар Пејовић који је глумио Анђелину у представи "У црту" Позоришта младих Витез, а за епизодну улогу награђена је Наташа Кривошија из ДИС тетара Бањалука за улогу жене у представи "Врати ми ту пиџаму, будало једна шашава".

У категорији позоришних група, додијељена је и награда за најбољи дизајн свјетла, која је припала Градском позоришту Мркоњић Град.

Најбоља представа у категорији средњошколских група је "Мала принцеза" Драмске сцене СПКД Прњавор, а ова представа добила је и награду за најбољу сценографију, док је глумица Ана Винчић добила награду за најбољу главну улогу - наратора у истој представи.

За најбољу сценску адаптацију драмског текста награђена је представа "Стара тајна" Позоришта младих Бањалука, а за најбољу споредну улогу у овој представи награђен је Огњен Богдановић.

У категорији средњошколских група, за најбољи оригинални текст награду су добили Срећко Марчета и драмска радионица "Бранко Ћопић" Доњи Дубовик за представу "Ко се боји жене још", за најбољу епизодну улогу награђен је Зоран Ступа за улогу Ратка у овој представи, као и Милош Недимовић за најбољу сценску бравуру, а похвалу за најбољи ансамбл добила је радионица из Доњег Дубовика.

Предсједник жирија Жељко Касап вечерас је рекао да су представама приказаним на фестивалу били задовољни и публика и жири. "Лијепо је када један град има ознаку фестивалски и надам се да ће, уз друга културна дешавања, Нови Град постати познат и по позоришном фестивалу", рекао је Касап.

Извршни директор театра "Сцена" Срећко Марчета подсјетио је да је на фестивалу, који је у Новом Граду отворен 16. августа, приказано девет представа у такмичарском дијелу.

"Задовољни смо посебно посјетом и интересовањем публике за све приказане предстве", рекао је Марчета.

На крају је у ревијалном дијелу изведена представа театра "Сцена" из Новог Града "Помозите да се удам".

Фестивал позоришног стваралаштва организовали су Културно-образовни центар и театар "Сцена" уз подршку општине Нови Град.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана