Наградом Цветковићу почео Сомборски филмски фестивал

Танјуг
Наградом Цветковићу почео Сомборски филмски фестивал

СОМБОР - Четврти Сомборски филмски фестивал почео је у уторак увече уручењем награде "Специјални Ернест" глумцу Светозару Цветковићу и приказивањем филма "Страхиња Бановић".

На свечаности у Атријуму градске куће у Сомбору, Цветковић је рекао да је био прилично у шоку кад су му јавили да је добитник награде Сомборског филмског фестивала "за досадашњи и будући допринос добрим филмовима".

"Најлепше у овом послу је кад вам дођу вести којима се уопште нисте надали и чини вам се да заправо не познајете те људе који су се одлучили да вам дају једну такву награду и онда то тако годи сујети", рекао је Цветковић.

Награду "Специјални Ернест" Цветковићу је уручио градоначелник Сомбора Антонио Ратковић. Поред "Страхиње Бановића" редитеља Стефана Арсенијевића, који је у такмичарској селекцији, првог дана фестивала приказани су и филмови "Пуцњи у Марсеју" Гордана Матића и "Пролећна песма" Наталије Аврамовић. Поводом селекције "Панорама кратких аустријских филмова", специјални гост фестивала био је директор Аустријског културног форума Адријан Фајкс који је позвао публику да испрати богат овогодишњи програм.

Првог дана фестивала отворена је изложба "Век и по српске глуме" у сарадњи са у сарадњи са Факултетом драмских уметности из Београда, која кроз документе, фотографије, видео и аудио материјале подсећа на историјски развој српске драмске школе. Сомборски филмски фестивал траје до 15. јула, а улаз на све програме је слободан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана