Награђени ученици Музичке школе у Требињу концертом обрадовали суграђане

Срна
Награђени ученици Музичке школе у Требињу концертом обрадовали суграђане

ТРЕБИЊЕ - Ученици Музичке школе Требиње, послије бројних награда, одржали су вечерас концерт за суграђане у Музеју Херцеговине.

Директор школе Душанка Бабић је да истакла да је ово једна од најбољих музичких школа у Републици Српској, чији су ученици талентовани, а уз то и веома много вјежбају и посвећено раде заједно са својим професорима.

Ученици ове школе су награђени на републичком и међународним такмичењима у Бањалуци, Бијељини, Болоњи и Сарајеву, а Бабићева каже да очекују још награда сљедеће седмице на такмичењу у Бањалуци за хорове и камерне саставе.

“Око 30 наших ученика ове године је учествовало на четири међународна и на републичком такмичењу у Бањалуци и освојили су по 10 првих и других награда и шест трећих”, рекла је Бабићева новинарима.

Бабићева је навела да су у програму концерта учествовали ученици основне и средње Музичке школе Требиње композицијама за које су награђени на такмичењима, и то са свих одсјека - клавира, хармонике, гитаре, виолине, виоле, флауте.

Ученица другог разреда средње Музичке школе Ива Копривица рекла је да виолину свира осам година и да планира да упише Музичку академију у Бањалуци, те да се за такмичења и концерте спремају током цијеле године, а да јој је узор Стефан Миленковић.

Ученик трећег разреда основне Музичке школе Требиње Јаков Бајчетић рекао је да је освојио прву награду на републичком такмичењу за хармонику у Бањалуци и да је то било веома тешко постићи, те да жели да постане наставник хармонике.

Концерт је одржан у сарадњи требињске Музичке школе и Музеја Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана