Награђен Рајко Петров Ного

А. М.
Награђен Рајко Петров Ного

Пале - Пјесник Рајко Петров Ного добитник је награде "Душко Трифуновић", која се додјељује за посебан допринос српској књижевности у оквиру књижевне манифестације посвећене овом великом српском књижевнику.

"Дани Душка Трифуновића" почињу данас, а завршавају се у суботу, 13. септембра. Жири у саставу Саша Кнежевић, Биљана Самарџић и Мирјана Лукић одлуку да награда оде у руке Рајку Петрову Ногу донио је једногласно.

- Пјесништво Рајка Нога није могуће сагледати без знакова и гласова који допиру из традиције, мита, историје и религије, али и из посљедњих времена - наводи жири у саопштењу.

Првог дана манифестације, која се одржава осми пут, представиће се финалисти конкурса за најбољи литерарни рад о теми "Кад сам те прво срела/срео". Пјесници ће у петак, другог дана ове књижевне манифестације, учествовати на "Пјесничком часу" који ће бити одржан у Основној школи "Мокро". За петак је планирано и отварање изложбе "Дванаести сазив Арт симпозијум Јахорина", као и вече поезије за одрасле "Буквално тако", у оквиру којег ће Рајку Петрову Ногу бити додијељена награда "Душко Трифуновић".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана