Награда за филм Јадранка на фестивалу у Стокхолму

Срна
Награда за филм Јадранка на фестивалу у Стокхолму

Бањалука - Документарни филм "Јадранка" аутора Бранка Лазића, у продукцији Радио-телевизије Републике Српске /РТРС/, добио је другу награду у селекцији документарних филмова на недавно завршеном фестивалу "Нови балкански филм" у Стокхолму.

Од 14 приказаних документарних филмова са цијелог Балкана, прву награду освојио је филм "Нежељена баштина" Ирене Шкорић из Хрватске, док је трећа награда припала Бојани Пап из Мађарске за филм "Помоћ", саопштено је из РТРС-а.


Шведски жири у саставу новинара и мастера филмских студија Олгице Линдквист, предавача и филмског ствараоца Нилса Класона и филмског ствараоца Хокана Пијениовског оцијенио је да је филм "Јадранка" сензибилни портрет велике умјетнице који даје слику музичке сцене коју многи изван Балкана не познају.

Жири је, такође, оцијенио да, иако се одвија у клиници /старачком дому/, филм носи ритам и тонове који плијене.

У сљедећој години пројекције награђених филмова са фестивала биће одржане у неколико градова Шведске, Норвешке и Исланда.

Ово је трећа награда за филм о недавно преминулој пјевачици Јадранки Стојаковић на међународним фестивалима документарног филма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана