Награда Берчеку, премијера Нечисте крви на Палићу

Срна
Награда Берчеку, премијера Нечисте крви на Палићу

БЕОГРАД - Глумац Александар Берчек и њемачки редитељ Кристијан Пецолд добитници су награде “Александар Лифка” за изузетан допринос европској кинематографији, саопштио је данас Радослав Зеленовић, директор Фестивала европског филма Палић, који ће бити одржан од 17. до 23. јула.

Зеленовић је на конференцији за новинаре рекао да са великим задовољством може саопштити и да ће новоуведена фестивалска награда “Александар Лифка” за допринос регионалној кинематографији бити уручена словеначкој глумици Милени Зупанчич.

Према Зеленовићевим ријечима, 28. Палић се “вратио у потпуности својим коријенима” као “сусретиште аутора -босанскохерцеговачка “Табија” , турски “Духови” и руски “Паркет”.

Фестивал европског филма са 15 различитих селекција и програмских цjелина биће одржан 28. пут од 17. до 23. јула на јединственој Летњој позорници на Палићу, као и у биоскопима Јуросинема, Абазија и Лифка у Суботици.

Поред филмског програма, публика ће моћи да прати бројне пратеће садржаје као што су концерти, изложбе, промоције, радионице и стручна предавања. Организатор фестивала је Отворени универзитет Суботица.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана