Надреалне игре свјетла и сјене: Сутра изложба “Простори савршене пластике”

Б.П.
Надреалне игре свјетла и сјене: Сутра изложба “Простори савршене пластике”

БАЊАЛУКА - У Каменој кући тврђаве Кастел, сутра од 19 часова, биће отворена изложба “Простори савршене пластике” аутора Матеје Галић и Жељка Корена из Мостара.

Чудновате геометријске конструкције и простори у којима се догађа игра свјетла и сјене тек су неке од повезница које радове Матеје Галић и Жељка Корена сврставају под заједнички ликовни назив.

Галићева и Корен су двоје савремених бх. умјетника које веже сензибилитет према надреалистичком изражавању у којем геометријске форме и објекти могу попримити различита или потпуно изгубити значења. 

- У нашој визији простор галерије представља дио постава, односно галерија је алегорија простора у којем егзистирају наша велика животна остварења. Улазак у галерију претпоставља искуство уласка у простор очекивања, а посјетилац тиме постаје дијелом концепта те сваким новим покретом излази из постојећег оквира - навели су аутори.

Дјела Матеје Галић и Жељка Корена творе цјелину у којој се надопуњавају волумен и илузија волумена, отворени и затворени простор, екстеријер и интеријер чиме је створена ликовна симбиоза у којој се радови међусобно не надмећу за пажњу већ комплиментирају међусобне квалитете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана