На репертоару бањалучког “Синеплекса Палас” пет нових остварења

Agencije
 На репертоару бањалучког “Синеплекса Палас” пет нових остварења

Хладнији јесењи дани су увијек право вријеме за трагање за новим филмовима, а за љубитеље биоскопских сала, од вечерас ће се на репертоару бањалучког “Синеплекса Палас” наћи пет нових остварења за свачији укус, од хорора, преко драме и биографије до комедије.

Први на реду је хорор филм “Одбројавање”, у режији Џастина Дека.

- Филм прати младу медицинску сестру, Талиту Бејтмен, која из забаве преузима апликацију која тачно предвиђа када ће особа умријети. Апликација јој тада покаже да има само три дана живота. Како вријеме пролази, њу почиње да  прогони тајанствена фигура, а Талита мора да пронађе начин да спаси свој живот прије него што јој понестане времена - назначено је о овом филму, у којем глуме Ен Винтерс, Елизабет Лајл и други.

Други на реду је већ дуго ишчекиван и најављиван филм “Рат струја”, који је већ 2017. године објављен на фестивалу у Торонту, а тек сада ће доживјети свјетску премијеру.

- Окосница филма је беспоштедно надметање Томаса Едисона и Џорџа Вестингхауса око тога чији ће електрични систем струјом снабдијевати модерни свијет. Прича прати Томаса Едисона (Бенедикт Камбербач) који се држи своје истосмјерне струје и њу покушава увести на Менхетн упркос очитим недостацима. Но, план му не иде глатко јер ту у причу долази Никола Тесла (Николас Холт) са својом измјеничном струјом, а њега финансијски подржава богаташ и бизнисмен Вестингхаус (Мајкл Шенон) – назначено је  о овом остварењу.

Један од најишчекиванијих филмова је и биографско остварење о животу глумице, пјевачице и плесачице Џуди Гарланд.

- Зима је 1968. године, а легенда шоубизниса, Џуди Гарланд, долази да наступа у Лондон. Прошло је 30 година откако је снимила “Чаробњака из Оза” но ако јој је глас и ослабио, његов драматични интензитет само је ојачао. Припремајући се за наступ, борећи се с менаџментом, шармирајући музичаре и присјећајући се успомена с пријатељима и обожаваоцима, њена памет и топлина посебно долазе до изражаја - наведено је о филму, у којем је посебан осврт посвећен дијеловима у славу гласа, љубави и гламура, али и губитку снаге, носталгији и туговању.

Филм је режирао Руперт Гулд, а у главној улози је Рене Зелвегер.

Преостала два остварења која ће бити доступна у “Синеплексу Палас”  су “Џули” и “Година вјенчања”.

“Година вјенчања” је романтична комедија чија радња прати младу дјевојку Мару, која сасвим случајно улази у везу са момком Џејком, с којим започиње њихова заједничка авантура.

- Ствари иду добро све док не почну долазити позивнице за вјенчања што је за Мару ноћна мора, али Џејк је одушевљен. У маси позивница заједнички одлучују на којим вјенчањима ће присуствовати те крећу у заједничку авантуру гостовања на вјенчањима - наводи се о овом остварењу.

“Џули” је филм који прати одрастање Карлоса Акосте на улицама сиромашне и напуштене Хаване. Дјечак од ранијих дана бива заинтересован за плес, да би касније постао први црни плесач који наступа у неким од најпрестижнијих балетских улога.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана