На конкурс за Златну сову стигло 50 рукописа

Срна
На конкурс за Златну сову стигло 50 рукописа

Источно Сарајево - На Конкурс за најбољи необјављени роман "Златна сова", који је расписао Завод за уџбенике и наставна средства, стигло је 50 рукописа, од којих три не испуњавају услове конкурса.

Стручни жири за додјелу награде чиниће предсједник жирија Сања Мацура, књижевник Душко Певуља и књижевни критичар Мирко Вуковић, саопштено је из Завода за уџбенике и наставна средства у Источном Новом Сарајеву.


Жири ће прије доношења коначне одлуке извршити два круга селекције, а одлука о најбољем необјављеном роману, те добитник награде "Златна сова" биће објављени до 15. јуна.

Завод за уџбенике пету годину успјешно реализује Конкурс за најбољи необјављени роман.

Књижевна награда "Златна сова" установљена је с циљем да допринесе културном развоју Републике Српске, а обухвата плакету за најбољи необјављени роман, објављивање дјела у тиражу од 500 примјерака, те ауторски хонорар у износу од 5.000 КМ и 100 примјерака романа.

Друга награда обухвата објављивање романа у тиражу од 500 примјерака, ауторски хонорар у износу од 1.000 КМ и 100 примјерака одштампаног романа, док трећа награда обухвата објављивање романа у тиражу од 500 примјерака, ауторски хонорар од 500 КМ и 100 примјерака одштампаног романа.

Право учешћа на конкурсу имали су сви који пишу и стварају на српском језику, под условом да благовремено доставе свој рукопис романа који никада раније није објављен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана